Футболистът на Челси - Н'Голо Канте иска да подпише предварителен договор с Барселона през януари, тъй като се очаква да напусне със свободен трансфер през лятото. Каталунците искат да се подсилят в средата на терена, но ще търсят основно играчи именно с изтичащи договори, след които са съотборникът на Канте в Лондон - Жоржиньо, както още Юри Тилеманс от Лестър и звездата на Реал Сосиедад Мартин Субименди.

„Sport“ твърди, че испанският гранд вече е провел разговори с представители на Канте, а 31-годишният французин се надява ръководството на „Камп Ноу“ да вземе бързо решение, защото халфът има и други възможности пред себе си. Смята се, че Ювентус и Интер също са свързвани с бившия футболист на Лестър.

Здравословното състояние на Канте обаче е основната спирачка пред това Барса да се двоуми дали да го привлече. Той пропусна Световното първенство заради контузия в бедрото, получена срещу Тотнъм през август. Испанското издание обаче съобщава, че шефовете на „Камп Ноу“ смята Канте като подобаващ заместник на капитана Серхио Бускетс, който се очаква да напусне през лятото.

В същото обаче фаворит на старши треньора Шави Ернандес е Субименди от Реал Сосиедад. Манчестър Юнайтед също беше свързван с 23-годишния играч миналия месец на фона на твърденията, че са готови да активират освобождаващата му клауза от 52 милиона паунда. Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери също се надява да изкуши Зубименди, чийто договор с „баските“ е до лятото на 2027-а година.

Смята се, че Барса следи още Илкай Гюндоган от Манчестър Сити и звездата на Уулвърхемптън Рубен Невеш.