Кандидатът за президент на Барселона Емили Русо даде интервюю за каталунски вестник „Ara“, в което разкри повече подробности за своя проект и как планира да извади „каталунците“ от огромната дупка, в която се намират в момента.

Той говори по множество теми, включително Неймар, финансовото състояние, бившият презиидент Хосеп Мария Бартомеу. Това, което обаче привлече най-много вниманието обаче беше изявлението му относно Лионел Меси и как той смята да го убеди да остане.

Getty Images/ Gulliver
16 снимки

„Ще трябва да седнем с Меси и да го помолим да намали заплата си. Точно сега, с размера на заплатите, той не помага много. Меси е записал някои от най-ярките страници в историята на клуба и ние трябва да почитаме легендите. Но реалността е такава, каквато е. Ще поискаме тази жертва от него. И, ако накрая няма споразумение, Меси може да напусне”, заяви Русо.

Това е безспорно едно от най-смелите изявления, дадени от някой от кандидатите за президент, вероятно като PR-ход за привличане на вниманието към неговата кампания. Русо не е сред фаворитите на изборите, като Жоан Лапорта и Виктор Фонт се смята, че водят в надпреварата.

И двмата вече дадоха своите обещания, че ще се опитат да задържат Меси в клуба.