Доминик Калвърт-Люин очаква да се сбогува с Евертън това лято и неделният двубой срещу Арсенал може да бъде последен за него за „карамелите“, пише Football Insider. Бъдещето на нападателя е под въпрос и Евертън ще се вслуша в офертите за него, докато се стреми да събере финанси и напълно да прекрои отбора, който бе на косъм от Чемпиъншип.

25-годишният Калвърт-Люин е нетърпелив за ново предизвикателство и вероятно ще напусне „Гудисън Парк“. Нападателят осигури още един сезон на мърсисайдци във Висшата лига с победен гол при триумфа с 3:2 над Кристъл Палас. Това може да се окаже последното му значимо действие с фланелката на Евертън. Арсенал и Нюкасъл са в надпреварата за подписа на английския национал.

Football Insider разкри миналия месец че Калвърт-Люин е споделил пред приятели, че предпочитаната от него дестинация е Арсенал, въпреки че „топчиите“ едва ли ще се преборят с Тотнъм за топ 4 и съответно участие в Шампионска лига догодина. „Артилеристите“ са заделили около 45 милиона паунда, за нападател, който пропусна голямата част от сезона заради счупен пръст на крака. Таранът изигра едва 17 мача във всички състезания, в които наниза 5 попадения.