Бившият ас на Ливърпул Филипе Коутиньо дал сериозно обещание на клуба през януари, ако рекордният му трансфер в Барселона не се бе състоял. Според информациите на английските медии бразилецът е бил готов да преглътне разочарованието и да продължи да дава всичко в името на клуба от „Анфийлд”.

Фирмино с голямо обещание към Ливърпул

Сагата около 25-годишния футболист приключи успешно за него и каталунците през миналия месец, когато той се превърна в най-скъпата им покупка в сделка на стойност 160 милиона евро (142 милиона паунда). Едва наскоро някогашният футболист на Интер започна да оправдава огромната сума, като вкара първия си гол при победата с 2:0 над Еспаньол в полуфиналите за Купата на Краля.

Според вестник „Ливърпул Екоу” Коутиньо е предприел доста по-различна линия на поведение от тази през лятото на 2017 година, когато подаде молба за трансфер в Барса и не се вясваше на тренировки. Местното издание твърди, че бразилецът е обещал пред шефовете, че ако отново решат да отхвърлят офертата на „блаугранас”, то той би бил щастлив да остане и да не щади усилия за каузите на „червените”.

Салах с ръка на сърцето: Коутиньо ми липсва

Очевидно сериозната оферта на Барселона е накарала Ливърпул да промени гледището си. През вече споменатото лято първо треньорът Юрген Клоп, а после и самият клуб излязоха с изявления, че Коутиньо  е непродаваем.

В момента на „Анфийлд” работят по идентифицирането на подходящите заместници за Филипе Коутиньо. Много се спекулира с имената на Тома Лемар от Монако и Мануел Лансини от Уест Хем.