Бившият футболист на Реал Мадрид от близкото минало Рикардо Кака смята, че Кристиано Роналдо замени „белия балет” с Ювентус с цел да съхрани своите мотивация и глад за успехи.

Днес CR7 трябва да бъде представен като футболист на „бианконерите”, които бръкнаха много надълбоко в джобовете си. Те платиха около 100-110 милиона евро трансферна сума за 33-годишния нападател, който ще получава по 30 милиона евро годишна заплата.

„Смятам, че сега Кристиано е много опитен играч. На 33 години е, така че знае и разбира ситуацията много добре”, коментира Кака пред „Омниспорт”.

„Решението да смени Реал Мадрид с Ювентус е съвсем съзнателно. Той знаеше, че е назрял момента за трансфер. Той може би си е помислил, че е спечелил абсолютно всичко възможно с Реал Мадрид, затова е време да направи нещо различно, за да съхрани мотивацията си. Точно по тази причина той предпочете офертата на Юве и отиде в Италия.”

„Дали Ювентус привлече един от най-великите за всички времена? Смятам, че е така. Роналдо и неговите статистики говорят за това.”

„Всеки, който е имал привилегията да го наблюдава или още повече – да тренира с него, какъвто е моят случай, ще ви каже същото. Видях какъв професионалист е, колко е силен. Неговото мислене е съвсем различно и той продължава да иска да бъде на съвсем друго равнище. Смятам, е Роналдо ще бъде запомнен като един от най-добрите в света”, завърши Кака.

Още по темата:

Големият ден за Юве

Тъчдаун! Кристиано кацна в Торино

Реал Мадрид престана да следва Роналдо в социалните мрежи

Игуаин бесен от номерцата на Ювентус