Манчестър Юнайтед ще се опита да привлече нападателя на Бърнли Вут Вегхорст под наем, твърди Footmеrcato.

Нидерландският национал в момента е под наем в Бешикташ, но Sky Sports пише, че „червените дяволи“ вече дори са осъществили първоначален контакт с Бърнли, за да разберат дали е възможно постигане на подобна сделка. Подобна операция обаче е малко сложна, тъй като ще трябва Бърнли и Бешикташ да се съгласят да прекратят наема на Вегхорст.

Не е тайна, че Юнайтед искат да подпише с нов нападател този месец и Вегхорст е опция, която на „Олд Трафорд“ разглеждат с интерес. Той отбеляза два гола за Нидерландия на четвъртфинала на Световното първенство срещу Аржентина. Говори се, че мениджърът на тима - Ерик тен Хаг, има желание да работи с Вегхорст. Смята се, че специалистът иска играч с подобен темперамент и да е силен физически. Нападателят впечатли в Бешикташ, отбелязвайки осем гола в 17 мача до момента през сезона.

Медиите пишат, че целта на Юнайтед е да вземе нов таран под наем до края на сезона, а през лятото ще преразгледа по-подробно опциите си.

Трансферният експерт Фабрицио Романо пък дава подробности около евентуалната сделка за Вегхорст. Ман Юнайтед са готови да включат опция за неговото откупуване за сумата от 10 милиона евро, така че сега всичко зависи от Бешикташ и Бърнли.

Самият футболист пък вече е дал зелена светлина за свой трансфер на „Олд Трафорд“.