Барселона изненадващо се отказа от защитника на Реал Сосиедад Иниго Мартинес, който в крайна сметка няма да премине на „Камп Ноу“, твърди „Mundo Deportivo“.

Трансферът на Мартинес в Барселона се смяташе за сигурен, като каталунците се очакваше да платят освобождаващата клауза записана в неговия договор на Реал Сосиедад, която е в размер на 32 милиона евро.

В крайна сметка от спортно-техническия щаб на Барселона са взели решение да не купуват на този етап 26-годишния защитник.

Мартинес информира Реал, че напуска

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде ще разчита през новия сезон на Жерар Пике, Самюел Умтити, Хавиер Масчерано и Марлон Сантос. Все още бъдещето на Томас Вермален не изглежда ясно. Белгиецът по принцип не попада в плановете на Валверде, но за него няма сериозни оферти постъпили в офиса на клуба.

Реал Сосиедад потвърди интереса на Барселона към Иниго Мартинес

Освен това Барселона се очаква да се подсили през януарския трансферен прозорец с Йери Мина от Палмейрас. Трансферът на колумбийския защитник вече е договорен.

Ако Барселона продаде Вермален, съществува вероятност Барселона да предприеме ход относно привличането на Иниго Мартинес.