Байерн Мюнхен ще плати изумителните 28,5 милиона евро за 17-годишния нападател Матис Тел, който до момента играеше за френския елитен Рен, съобщава Скай Спортс (Германия). 

Двата клуба водиха преговори в продължение на 20 дни и днес вече всички условия по преминаването на младия талант са уточнени, твърди още телевизията. 

Високо 183 сантиметра, момчето има 9 мача за първия отбор на Рен в Лига 1 и не е вкарал гол. За втория отбор на "червено-черните" в четвърта дивизия е вкарал 6 гола в 6 мача. Той пристига в Рен преди две години, като преди това е играл за четири малки школички в предградията на Париж. 

Сега има професионален договор с клуба, който е до 2024-а година. Тел е роден в Сарсел, на север от френската столица, а през 2019-а година е избран за най-добър футболист в Париж при 14-годишните, въпреки че по това време носи екипа на скромния тим Жьонес (Обервилиер). 

За юношеските национални отбори на Франция има общо 15 мача и 10 гола, а тази година стана Европейски шампион в Израел. Матис Тел игра и срещу българския отбор в предварителната група и вкара два гола за крайното 4:0. Според сайтовете за трансфери, оценката му е 2 милиона евро, но на Байерн се наложи да плати в пъти повече, за да го вземе от Рен.