Бившият капитан на Челси - Сесар Аспиликуета, ще премине в испанския Атлетико Мадрид, съобщава трансферният гуру Фабрицио Романо. Според реномирания журналист, защитникът е уточнил всички подробности около контракта си с „дюшекчиите“ и ще подпише за срок от 2 години.

От Челси позволиха на 33-годишния бранител да си тръгне като свободен агент в знак на признателност за приноса му към отбора по време на престоя му на „Стамфорд Бридж“.

До последно обаче се очакваше испанецът да подсили финалиста в Шампионската лига Интер. Той имаше устна договорка с „нерадзурите“, но в последния момент е получил оферта от Атлетико и я е приел. Голяма роля при избора на Аспиликуета е изиграло желанието на неговото семейство да се завърне в Испания.

Защитникът пристигна в Челси през 2012-а година от Олимпик Марсилия и спечели всички най-големи трофеи - титлата във Висшата лига, ФА Къп, Купата на Лигата, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. През последния сезон той взе участие в 32 мача на „сините“ от Лондон.