Хеттрикът на Винисиус срещу Барселона за Суперкупата на Испания върна бразилеца на първите страници на вестниците. Според Defensa Central, Манчестър Юнайтед е готов да плати 150 милиона евро за лявото крило на "лос бланкос". Сумата е почти три пъти по-голяма от това, което Реал даде за него преди шест сезона. "Червените дяволи" гледат към Винисиус не за първи път. Искаха го през 2017 г., когато беше още във Фламенго, но той избра да отиде в Мадрид.
 
Предложението би било недостатъчно, ако не беше фактът, че с тези пари може да финансира пристигането на Килиан Мбапе в испанската столица. Да продадеш Винисиус, за да подпишеш с француина, не изглежда най-доброто решение за вдигане на класата на отбора. За Флорентино Перес обаче привличането му е интересна стратегическа операция не само в спорта, но и в икономиката. 
 
Бъдещият акционер в Манчестър Юнайтед - сър Джим Ратклиф, не крие амбициите си да върне славата на клуба и няма да пести средства. А за да започне отборът отново да печели трофеи, са нужни нови класни играчи като Винисиус.
 
Сред привържениците на Реал също има противоречиви мнения относно тази евентуална рокада. Те не харесват постоянните спорове на Винисиус със съперници, фенове и съдии. От друга страна обаче смятат, че Мбапе е използвал и използва Реал Мадрид, за да увеличи приходите си от катарски петродолари.
 
Винисиус имаше трудна първа част от сезона поради две контузии, като втората получи с националния си отбор. Тя му попречи да изиграе 11 мача, но изненадващо липсата му не се отрази твърде много на отбора . Въпреки всичко бразилецът си остава играч, който може да прави разликата. В Мадрид го смятат за непродаваем, но Перес не е от тези, които обръщат гръб на добрия бизнес.