Легендата на Ливърпул – Иън Ръш, говори пред клубния сайт и смята, че Луис Диас е перфектният трансфер за „червените“. Уелският нападател призна, че с това попълнение мърсисайдци ще подобрят конкуренцията в предни позиции, което ще принуди Юрген Клоп да взима решения в хода на сезона.

„Той е чудесно ново попълнение. Изненадан съм дори и аз да ви кажа истината, но смятам, че това ще е голяма надпревара за титулярните места. Смятам, че това да присъства в отбора е добре, тъй като имаме „дяволски“ силна атакуваща линия. Не е ли така“, започна Ръш.

„Смятам, че конкуренцията те подобрява непрестанно. Трябва да си перфектен на тренировките, за да показваш играта си. Прекрасно е, че нито един не може да си помисли, че титулярното място му е гарантирано, а трябва да играе силно, за да бъде там. Това е удивителна новина и за мениджъра, който ще трябва да взима решения“, продължи славният уелски нападател на „червените“.

Ливърпул привлече Диас от Порто в последните дни за зимния трансферен пазар през 2022-а година и на практика се яви единственият нов, който премина на "Анфийлд" в изминалия прозорец.