Защитникът на Челси Антонио Рюдигер води преговори за трансфер с Ювентус заради неясната ситуация при лондончани. Както е известно, на собственика на „сините“ Роман Абрамович бяха замразени активите от правителството на Обединеното кралство в четвъртък сутринта, а сега играчи като Рюдигер преговарят с други клубове, тъй като не могат да подпишат нов договор с клуба. Настоящият му такъв изтича след края на сезона.

Сега „Calciomercato“ твърди, че спортният директор на Ювентус Федерико Керубини преговаря с агента на Рюдигер, за да разбере дали подобен трансфер може да се осъществи. В момента германецът печели по 100,000 паунда на седмица и ще се стреми да удвои заплатата си, което е добре известно на всички заинтересовани отбори.

Рюдигер се доказа като един от най-добрите бранители в света, откакто Томас Тухел пристигна в Челси, и изигра ключова роля в триумфа им в Шампионската лига, играейки всеки мач от елиминационната фаза. Този сезон той също е в отлична форма, като е изиграл 25 мача, в които е запазил 11 „сухи“ мрежи и е реализирал два гола.

Ювентус обаче не е единственият тим, който се интересува от Рюдигер, като Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид са сред тези, които също следят ситуацията с германския национал.

Междувременно експертът по трансфери Фабрицио Романо твърди, че Андреас Кристенсен, който също има договор само до края на сезона, е решил да се присъедини към Барса. Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета е третият защитник, чието споразумение е само до лятото и се очаква да се присъедини към Барселона.