Отборът на Ювентус се присъединява към Манчестър Юнайтед в интереса към футболиста на Барселона Антоан Гризман. 31-годишният французин може да напусне „каталунците“ след неуспешния престой в клуба и в момента е под наем в Атлетико Мадрид.

В договора му има клауза, според която може Гризман да премине за постоянно на „Уанда Метрополитано“ за постоянно срещу намалена цена от 35 милиона паунда, въпреки че последните информации предполагат, че може да бъде наличен за едва 22 милиона паунда. Въпреки това клаузата, включена в договора, означава, че постоянният трансфер ще се задейства, само ако французинът изиграе определен брой мачове.

За да избегне задействането на опцията за откупуване, Атлетико пуска в игра Гризман само за по-малко от 30 минути на мач, което е под прага за това да се брои като изигран мач, според заложените условията. Ако Атлетико продължи да прави това, той няма да стане автоматично техен играч, което би позволило на заинтересовани страни като Юнайтед и Ювентус да го привлекат.

Барселона заплаши със съдебни действия Атлетико във връзка с тази вратичка и, освен ако сделката не бъде уредена преди януари, „каталунците“ може да отзоват Гризман обратно. Според „Gazzetta dello Sport“ Ювентус следи ситуацията и е нащрек за всякакви промени преди евентуален трансфер.

Марко Асенсио от Реал Мадрид и Кристиан Пулишич от Челси също са сред набелязаните от „биаоконерите“  футболисти на намалена цена, като Гризман е последното попълнение в списъка.