Италианският шампион Ювентус си е харесал халфа на Валенсия Канг-Ин Лий за лятото, съобщава „Sportmediaset“. Договорът на корееца е до лятото на 2022 година, като агентът му Хавиер Гаридо вече заяви, че той няма да преподпише с „прилепите“.

Това на практика означава, че клубът ще му търси купувач след края на сезона, а Юве ще опита да се възползва от ситуацията и да го вземе в редиците си срещу скромна сума.

Торинци смятат да използват услугите на суперагента Жорже Мендеш, който да помогне за осъществяването на сделката. Португалският мениджър е в близки отношения с президента на Валенсия Питър Лим и в Юве разчитат именно на това, за да постигнат по-лесно разбирателство за трансфера. „Биаконерите“ се надяват да купят играча за сума от порядъка на 7-8 милиона евро.

20-годишният Канг-Ин Лий е юноша на Валенсия, като е в клуба още от 2011 година, когато започва да тренира в школата. Той проби в първия състав през 2018 година и до момента има 56 мача и 3 гола на сметката си във всички турнири. С доброто си представяне той проби и в националния отбор на Южна Корея, за който има 6 мача досега.