Отборът на Ювентус продължава да се интересува от нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус. „Биаконерите“ се очаква да подсилят атаката си през лятото и са насочили поглед към 24-годишния бразилец, който е гласен за заместник на Пауло Дибала, съобщава „Gazzetta dello Sport“.

Жезус отдавна е в полезрението на „старата госпожа“. Той не за пръв път е свързван с интерес от тяхна страна, но досега италианците не са отправяли официална оферта за правата му. Сега обаче изглежда, че това може да се промени през лятото, когато Пауло Дибала ще си тръгне от Торино като свободен агент и клубът ще трябва да му намери качествен заместник.

От Манчестър Сити са склонни да се разделят с Жезус при добра оферта. Мениджърът Хосеп Гуардиола вече търси нов нападател и по всичко личи, че не смята да разчита на Жезус в ролята на водещ голмайстор. На „Етихад“ са се прицелили в Ерлинг Халанд, така че може да освободят място за норвежеца, продавайки бразилския национал, който има договор с англичаните до лятото на 2023 година.

Габриел Жезус кара шестия си сезон за Ман Сити, след като бе привлечен от Палмейрас през януари 2016 година. До момента той има 224 мача и 88 гола на сметката си за „гражданите“. Той има и 54 мача и 18 попадения на сметката си за националния отбор на Бразилия.