Италианският шампион Ювентус обмисля да привлече бившия нападател на Саутхемптън Грациано Пеле през януари. Отборът на Андреа Пирло завърши 2020-а година шестата позиция, на цели 10 точки от непобедения лидер до момента Милан. „Биаконерите“ са вкарали по-малко голове от всички отбори около тях в таблицата, като Кристиано Роналдо и Алваро Мората са основните реализатори на тима, което е накарало Прило да потърси нов нападател.

Според „Goal“ тимът е набелязал 35-годишния бивш национал на Италия Пеле от китайския клуб Шандунг Луненг. Съобщава се, че Пеле е бил предлаган още на Милан, Интер, докато Уест Хем също има интерес към тарана.

Пеле вкара 30 гола в 81 мача за Саутхемптън между 2014 и 2016 година, преди да премине в Китай. Той е играл още за Лече, АЗ Алкмаар, Парма и Фейенорд. 35-годишния футболист има и девет гола в 20 участия за Италия, като беше част от националния отбор на Европейското първенство през 2016 година, когато треньор беше Антонио Конте.

Пеле иска да напусне азиатската страна, след като от футболната асоциация на Китай одобриха значително ограничение на заплатите през миналия месец. Максималните възнаграждения на чуждестранните футболисти в страната ще бъдат в размер на 2.7 милиона паунда годишно.   

Това означава, че Пеле, който в момента печели по 13,7 милиона британски лири в Китай, ще трябва да намали заплатата си 80 процента или с цели 11 милиона британски лири.