Италианският Ювентус планира да предложи оферта за един нападател измежду Габриел Жезус, Тимо Вернер и Мауро Икарди, като за целта ще трябва да се замени Гонсало Игуаин. Торинското издание Tuttosport спекулира, че италианският шампион се оглежда в стрелец под 30-годишна възраст, като именно Икарди, Вернер и Жезус са смятани за реалистични цели, които да заменят 32-годишния Игуаин.

Аржентинецът е с изтичащ контракт с „бианконерите” през 2021-а година. Ювентус опита да продаде нападателя през последното лято, но Пипита отказа, след като пожела да работи отново с Маурицио Сари. През зимата Юве бе спряган за трансфер с Ерлинг Халанд, но норвежецът прецени да премине в Борусия Дортмунд от Ред Бул Залцбург. Ювентус също така се твърди, че иска да вземе Икарди в последните години, като се смята, че бордът ще направи нов опит за преговори с играча.

Нападателят на Ман Сити Габриел Жезус също е спряган за трансфер на „Алианц Стейдиъм”, след като е разочарован, че не играе достатъчно редовно за „гражданите” и се очаква да напусне „Етихад” през лятото.