Отборът на Ювентус обмисля раздяла с полузащитника Уестън МакКени, съобщава „Gazzetta dello Sport“. Американецът се представи доста силно през миналия сезон с екипа на „биаконерите“, когато бе в клуба под наем от Шалке 04. С добрите си изяви той убеди ръководството да го привлече за постоянно срещу 20,5 милиона евро.

След завръщането на Масимилиано Алегри начело на клуба обаче МакКени загуби титулярното си място, а когато получава шансове за изява, не успява да покаже най-доброто на което е способен. Той е записал 7 мача през кампанията до момента, в доста от тях обаче влиза като смяна и до момента няма отбелязан гол.

В последните седмици усилено се говори за интерес към МакКени от няколко отбора от Англия. Той е следен от Арсенал, Тотнъм и Уест Хем. Затова торинци се надяват да получат оферти за него през януари. Цената, която му е поставена, е в региона на около 30 милиона евро.

В същото време „бианконерите“ вече имат набелязан заместник на американеца. В клуба са се спрели на младия талант на Монако Орелиан Чуамени. 21-годишният футболист впечатлява с изявите си за „монегаските“ и вече няколко клуба проявяват интерес към него. Юве ще трябва да се подготви за сериозна битка за подписа му, тъй като той попада в трансферните планове и на Челси и Ливърпул.

По-рано се писа, че тимът може да се раздели и с още един халф в лицето на уелския национал Аарън Рамзи.