Отборът на Ювентус е готов да изслуша оферти за халфа Адриен Рабио и за защитника Алекс Сандро през лятото, твърди „Gazzetta dello Sport“. Торинци са взели решение да намалят бюджета си за заплати и да инвестират в млади играчи, заради което треньорът Масимилиано Алегри е готов да се раздели с двамата.

Договорите и на двамата играчи изтичат през лятото на 2023 година и по всичко личи, че те не попадат в дългосрочните планове на „биаконерите“. По тази причина от клуба ще се опитат да им намерят купувачи през лятото, за да вземат максимално високи суми за тях. В противен случай има шанс те да си тръгнат като свободни агенти, когато договорите им изтекат.

Алекс Сандро

източник: Gulliver/GettyImages

Твърди се, че клубове от Англия следят внимателно ситуацията с Рабио и Сандро, но към момента никой не е отправил официално запитване или оферта за някой от тях.

В Ювентус имат да вземат и още няколко важни решения в следващите месеци. Клубът трябва да прецени дали да предложи нови договори на Пауло Дибала, Федерико Бернардески, Хуан Куадрадо, Матия Де Шилио и Матия Перин, чиито контракти изтичат  това лято.