Ювентус е започнал офанзива за Доменико Берарди от Сасуоло, твърдят медиите в Италия. “Старата госпожа“ търси заместник на Анхел Ди Мария, който си тръгна след само един сезон в Торино. Аржентинският ветеран официално напусна "бианконерите" вчера, след като едногодишният му договор изтече, оставяйки празнина в състава на Масимилиано Алегри.

Тимъти Уеа се присъедини към Ювентус от Лил, но той беше привлечен като заместник на Хуан Куадрадо, което означава, че клубът все още гледа към пазара.

Според "Гадзета дело спорт" Ювентус е възродил интереса си към Берарди, като новият спортен директор Кристиано Джунтоли е фен на италианското крило. „Бианконерите“ сериозно обмислят трансфер за 28-годишния футболист.

Лацио имаше желание да вземе Берарди това лято, но се оттегли поради цената от 30 милиона евро на Сасуоло. Сега Ювентус внимателно преценява възможен ход и скоро може да се свърже с „неровердите“. Аспект, който може да помогне да се убеди Берарди, е присъствието на бившия му съотборник Франческо Манянели, който напусна треньорския щаб на Сасуоло, за да работи с Алегри.