Ювентус планира да продаде Душан Влахович през предстоящия януарски трансферен прозорец, за да финансира сделката за Виктор Бонифас от Байер Леверкузен, твърди италианската преса.

23-годишният сръбски нападател е в центъра на вниманието в столицата на Пиемонт през последните месеци, като мнозина се надяваха на силен сезон от Влахович, след 4 гола в първите 4 мача. Но нещата не се развиват толкова добре за сърбина, откакто пристигна от Фиорентина за 80 млн. евро.

Както съобщава "Кориере дело спорт", директорът на Ювентус Кристиано Джунтоли ще се опита да намери купувач за Влахович през януари, като вероятно ще продаде сръбския нападател на клуб от Висшата лига.

Ако 23-годишният нападател бъде продаден, клубът ще се опита да направи трансфер за Бонифас от Байер Леверкузен, който блести през този сезон, като в 21 мача вкара 14 гола и даде 7 асистенции. Пазарната стойност на нигерийския нападател се оценява на около 40 млн. евро.

Джунтоли следи Бонифас още от времето, когато играеше в Унион Сен Жилоа и смята, че той ще бъде чудесно попълнение за отбора на Масимилиано Алегри.