Ювентус се опитва да изпревари конкурентите си за подписа на защтника Матайс де Лихт от Аякс, информира „Tuttosport“.

Италианският гранд се очаква да действа решаващо в следващите дни в опит да си осигури услугите на холандския национал.

Ръководните фактори в Ювентус вече са установили контакт с агента на Де Лихт – Мино Райола и ще се опитат да се възползват от отличните отношения с него, за да подпишат с играча преди всички останали отбори, които проявяват интерес към него.

От Ювентус са готови да инвестират 50 милиона, за да привлекат талантливия защитник. „Бианконерите“ имат нужда да се подсилят в дефанзивен план, тъй като Леонардо Бонучи е на 31 години, а Джорджо Киелини – 34 години.

Райола ще играе решаваща роля в преговорите.

Младокът е силно желан от доста европейски клубове, а сред тях е и Барселона, като амстердамци му поставиха гореспоменатата цена с цел да припечелят добре от неговата продажба.
Ювентус иска да си осигури услугите на Де Лихт още през януари.

Италианският шампион вече има предимство в битката за неговия подпис, тъй като от клуба са информирали колегите си от Холандия, че са готови да отговорят на финансовите им претенции.

Де Лихт е само на 19 години, но вече е считан за един от най-добрите млади бранители в световен мащаб и специалистите му предвещават бляскаво бъдеще. Той е и национал на родината си Холандия за която вече има 10 мача.