Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи ще се срещне с представителите на нападателя Аркадиуш Милик през следващата седмица, за да бъде обсъден трансфера на футболиста на Наполи.

Полският национал се очертава да бъде един от най-добрите играчи, които ще бъдат свободни агенти през лятото, тъй като от Наполи продължават да настоява за солидна трансферна сума, ако някой клуб иска да го вземе още през този месец.

Смята се, че Ювентус иска да вземе нов нападател през януари и се е насочилкъм Милик, но Наполи продължава да изисква твърде много пари. Въпреки че остават само 6 месеца от договора, „партенопеите“ все още искат 15-18 милиона евро за правата му.

„Биаконерите“ едва ли са готови да дадат такива пари, особено когато могат да постигнат предварително споразумение с него, за да се присъедини към тях през лятото.

„Corriere dello Sport“ пише, че агентът на Милик - Фабрицио Де Веки ще има среща с Паратичи през следващата седмица. Ювентус все пак остава отворен към идеята да вземе поляка още сега, но само, ако Наполи намали исканата от тях цена.

Милик няма нито една минута футбол през сезона, тъй като не беше включен в състава както за Серия А, така и за Лига Европа заради неразбирателство с ръководството на неаполитанци. Соглед на предстоящото Европейско първенство, той би искал да напусне клуба още сега, за да може да натрупа игрови минути преди края на сезона.