Джеси Лингард остана в Манчестър Юнайтед след януарския трансферен прозорец, но дългосрочното бъдеще на английския национал на „Олд Трафорд“ далеч не е сигурно.

След като не успяваше да спечели доверието на бившия мениджър на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер и след това и на Ралф Рангник, времето на Лингард в Юнайтед може би достига своя естествен край. Предполага се, че редица отбори ще се опитат да привлекат 29-годишния футболист през лятото, когато ще стане свободен агент.

В същото време Ювентус не успява да се разбере със звездата си Пауло Дибала за нов договор и според „Calciomercato“ вече има планове кой ще бъде евентуалният му заместник. Аржентинецът също има договор с „биаконерите“ само до края на сезона.

Изданието твърди, че в Юве харесват качествата на Лингард, въпреки ограниченото му игрово време през този сезон, и ще се опитат да изпреварят конкуренцията за неговия подпис.

Нюкасъл Юнайтед и Уест Хем, където Лингард прекара успешен период под наем през втория дел от сезон 2020/2021, също ще наддават за него през лятото.