Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри загатна, че тимът може и да не привлече полузащитника на Сасуоло Мануел Локатели. Както е известно, привличането на 23-годишния италиански национал е основен приоритет в селекцията на „биаконерите“.

За момента обаче торинци така и не могат да се разберат със Сасуоло за цената на играча и сделката между двете страни не е факт.

Това обаче по никакъв не притеснява Алегри, който вече има идея кой може да влезе в ролята на дефанзивен полузащитник през новия сезон и това е Аарън Рамзи. Той налага уелсеца в тази роля в летните контроли на тима, включително и в последната такава срещу Аталанта (3:1).

„Локатели на този етап е футболист на Сасуоло. Смятам, че Рамзи изигра силен мач срещу Аталанта, той е много интелигентен играч. Смятам, че бъдещето му е да играе точно в тази роля пред централните защитници. Двубоят с Аталанта не бе никак лесен, а той едва за втори път влиза в тази роля, но успя да спечели доста въздушни двубои. Когато той свикне повече с тази позиция, ще започне да прави по-малко грешки, защото вече ще има идея в главата си какво трябва да прави. Той е футболист, на когото разчитам много“, заяви Алегри.

По-рано това лято Локатели отхвърли възможността да се присъедини към Арсенал, тъй като желанието му е да заиграе именно в Ювентус. „Артилеристите“ обаче продължават да се интересуват от италианския национал, към когото мераци проявява и Ливърпул.