През вчерашния ден се проведе среща между ръководствата на Ювентус и Сасуоло, касаеща евентуалния трансфер на Мануел Локатели. Тя обаче е приключила без конкретен резултат, пишат медиите в Италия.

Локатели има желание да премине в Юве, като вече отхвърли офертата на Арсенал, който е другият основен претендент за подписа му. На този етап обаче има голямо разминаване между цената, определена от Сасуоло, и сумата, предлагана от „бианконерите“.

„Биаконерите“ трябва да побързат, ако иска да вземат Локатели, защото от Сасуоло са определили като краен срок следващият уикенд и ако дотогава няма договорка, преговорите ще бъдат преустановени. Изпълнителният директор на Сасуоло Джовани Карневали потвърди, че футболистът настоява да бъде продаден на Ювентус, но в същото време подчерта, че интерес към него има от няколко клуба от Англия.

Според медиите в Италия, Юве иска да вземе халфа под наем, но с опция да го купи за 30 милиона евро, докато от Сасуоло оценяват бившия играч на Милан на минимум 40 милиона.