От Ювентус размишляват върху възможността да направят размяна с Пари Сен Жермен, пише “Гадзета дело спорт”. Идеята на “бианконерите” е да пратят на “Парк де Пренс” нападателя Мойс Кийн и на свой ред да привлекат халфа Леандро Паредес.

Кийн е преотстъпен на Ювентус от Евертън, но според сделката помежду им от миналата година торинският гранд е задължен да го закупи най-късно през следващото лято за сумата от 28 млн. евро. Ако обаче клубът го привлече още сега и го продаде на друг отбор, той ще си спести сумата от 4 млн. евро, които трябва да плати за наема му през новия сезон. 

От друга страна, Паредес не за пръв път е свързван с трансфер в Ювентус. През следващите седмици се очаква той да се срещне с ръководството на френския шампион, за да обсъди своето бъдеще. Аржентинецът е наясно, че не е централна фигура в клубния проект и е готов да се завърне в Италия, където вече игра за Емполи и Рома.

В Юве възнамеряват да обновят своята халфова линия, като единствено Мануел Локатели е сигурен за оставането си в клуба. Адриен Рабио, Аарън Рамзи и Артур са в трансферната листа, а Уестън Маккени и Денис Закария също могат да си тръгнат при изгодни оферти. Торинци вече си осигуриха едно ново попълнения в средата на терена, като тепърва ще обявят привличането на Пол Погба, който за втори път ще се присъедини към тима като свободен агент.