Отборът на Ювентус е близо до това да си върне Пол Погба, който ще сложи подписа си под четиригодишен договор. 28-годишният полузащитник ще напусне Манчестър Юнайтед, когато договорът му изтече в края на този месец.

Французинът се присъедини отново към „червените дяволи“ през 2016 година срещу рекордните за клуба 89 милиона паунда, след като първоначално напусна „Олд Трафорд“ като свободен агент през 2012 година. Но след втори неуспешен период във Висшата лига, нито играчът, нито клубът имаха желание да удължат споразумението.

Според трансферния гуру Фабрицио Романо „биаконерите“ са повече от уверени, че могат да постигнат споразумение с Погба и неговите представители през следващите няколко дни.

Очаква се полузащитникът да получава около 130 000 паунда на седмица, когато подпише отново със „старата госпожа“, което ще бъде значително намаление на заплатата му от 290 000 паунда на седмица, за които се твърди, че печели в Ман Юнайтед.

Погба се радваше на успешен четиригодишен период в Ювентус по-рано в кариерата си. В 178 мача във всички турнири той записа 74 гола и помогна на клуба да спечели четири титли от Серия А.

В момента Ман Юнайтед е в търсене на негов заместник, като приоритетната цел е Френки де Йонг. Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг има силното желание да се събере отново с бившата звезда на Аякс, но Барселона очаква да получи около 85 милиона евро за услугите му.

Тимът от „Олд Трафор“ също обмисля да привлече Кристиан Ериксен, който вече е свободен агент след изтичането на договора му с Брентфорд.