Алваро Мората се завърна в Атлетико Мадрид, след като Ювентус не успя да се договори с испанците за постоянен трансфер на нападателя, съобщава агенция DPA. 

Юве привлече Мората под наем през септември 2020 срещу сума от 10 милиона евро, като в договора между двата клуба имаше клауза за откупуване на правата в размер на 45 милиона. Италианците обаче решиха да продължат наема за още един сезон и нови 10 милиона, което свали бъдещата трансферна сума на 35 милиона.

След като и този период изтече, италианците са пробвали да се договорят наново с Атлетико, който обаче не е приел занижената оферта от 15 милиона. Това е поне с 11 по-малко от исканата сума, твърдят медии в страната.

"Приключението на Алваро Мората в Ювентус стигна до своя край. Испанският нападател, който игра като преотстъпен от Атлетико Мадрид през последните две години, напусна "бяло-черните" за втори път и се завръща в своя клуб", пишат от Юве на официалния си уебсайт.

Мората има договор с Атлетико за още една година и според медии в Испания е гласен за заместник на напусналия това лято Луис Суарес. Очаква се уругваецът да премине в Ривър Плейт със свободен трансфер.