Отборите на Ювентус и Атлетико Мадрид следят младата звезда на Арсенал Букайо Сака и се очаква да отправя оферти за него още през този сезон.

Сака се превърна в един от основните играчи в схемата на мениджъра Микел Артета. През тази кампания той взе участие в пет от четирите мача на „артилеристите“ във Висшата лига. 20-годишното крило изигра и фундаментална роля, като помогна на Англия да достигне финала на Европейското първенство по-рано това лято.

В резултат на това Арсенал няма да има желание да остави изгряващата си звезда да напусне клуба през този сезон и затова се очаква да му сложи солидна цена, за да възпре всички кандидати за подписа му.

Според „CalcioMercato“ обаче Ювентус следи крилото на Арсенал. „Биаконерите“ обаче ще се изправят пред сериозна конкуренция от страна на испански шампион Атлетико Мадрид, който също се интересуват от услугите на Сака.

Арсенал, който е напълно наясно с нарастващия интерес към младока си, няма да позволи на Сака да напусне клуба за по-малко от 43 милиона паунда, гласят информациите. Това е така, защото той се утвърди като един от най-добрите играчи на „артилеристите“, откакто Артета пое лондончани през декември 2019 година.

Сака, който подписа нов четиригодишен договор през юли миналата година, също се наложи и в състава на Гарет Саутгейт след отличния си минал сезон с Арсенал. 20-годишният футболист вкара седем гола и регистрира 10 асистенции за „артилеристите“.