Ювентус по всяка вероятност няма да спре да пазарува това лято, след като обмисля трансфер на юношеския национал на Англия Дуайт МакНийл, предават медиите на Острова.

Скаути на италианския шампион са присъствали на летния турнир в Тулон, за да гледат представянето на футболиста по-рано през месеца.

МакНийл, който е играч на Бърнли, е желан също така от английския Тотнъм Хотспър, като се очаква „виненочервените” да поискат за крайния си защитник сума от порядъка на 35 милиона евро.

Той влезе в първите тим на Бърнли в края на 2018-а година, но оттогава досега записа 20 мача във Висшата лига, вкарвайки три гола и давайки пасове за други пет. Очаква се съвсем скоро Юве да обяви трансферите на Адриен Рабио, Матайс де Лихт, а Аарън Рамзи вече акостира при "старата госпожа" като свободен агент, по подобие на френския халф Рабио. В същото време Манчестър Сити силно желае да привлече десния бек на отбора Жоао Кансело, като пристигането на МакНийл по всяка вероятност ще бъде оправдано с тази изходяща сделка.