Италианският шампион Ювентус ще направи всичко възможно, за да си осигури привличането на Мауро Икарди. "Бианконерите" са твърдо решени да вземат класен нападател през лятото и са определили аржентинеца като основен избор за атаката си, това твърди „Calciomercato".

Икарди в момента играе под наем в Пари Сен Жермен, но е собственост на Интер. Торинци са наясно, че "нерадзурите" няма да се съгласят да продадат нападателя на основния си конкурент, затова те ще преговарят директно с шефовете на ПСЖ. Французите имат опцията да откупят правата на Икарди срещу 70 милиона евро, а след това могат да го препродадат на Юве на печалба, като се очаква да му поставят цена от 100 милиона евро.

Ръководството на „биаконерите“ са подготвили няколко варианта за преговорите с парижани, включително и да включат свои играчи в сделката. Те ще предложат защитника Матия Де Шилио, към когото ПСЖ има интерес. В сделката може да бъде включен и Алекс Сандро, особено ако Юве успее да му намери заместник. Друг вариант е да бъде предложен халфът Миралем Пянич или Дъглас Коста.

Самият Икарди пък сподели, че също има желание да се завърне в Италия.