Отборът на Ювентус засилва интереса си към нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус. Както е известно, „гражданите“ искат да привлекат капитана на Англия Хари Кейн, но се твърди, че първата им оферта от 100 милиона е била отхвърлена от президента на Тотнъм Даниел Леви.

Сити вече се раздели и с клубната легенда Серхио Агуеро, което допълнително усложнява ситуацията с нападателите на „Етихад“. Това не пречи обаче на треньора на Юве Макс Алегри да иска да вземе 24-годишния Жезус в Торино. "Небесно-сините" обаче може и да се съгласят да пуснат бразилеца, като ще се опитат да спечелят още средства, които да вложат в трансфера на Кейн. 

В същото време, Пауло Дибала е готов да подпише нова договор с „биаконерите“, а суперзвездата Кристиано Роналдо също е на път да остане на „Алианц Стейдиъм“, след като по-рано се появиха информации, че е дал уверение, че няма да напуска.

Алегри обаче иска да освежи атаката на тима, за да може да отново да направи Ювентус шампиони в Италия, след разочароващия минал сезон, когато завършиха четвърти, а Калчоото отиде в ръцете на Интер.

Жезус има договор с Ман Сити до лятото на 2023 година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 60 милиона евро.