Отборът на Ювентус продължава да има желание да подпише с бранителя на Челси Емерсон Палмиери от Челси и ще предложат Алекс Сандро като част от сделката, това твърдят медиите в Италия.

Емерсон многократно е свързан със завръщане в Серия А, след като не може да намери място в стартовата единайсеторка на Франк Лампард. Наставникът има желание да подпише с нов ляв бек, като сред спраганите имена са това Бен Чилуел от Лестър и Алекс Телес от Порто.

„Tuttosport“ твъри, че Ювентус е уверен в осигуряването си на Емерсон, който е и бивш играч на Рома. Челси вече са поискали 22 милиона паунда за услугите на италианския национал, но „биаконерите“ искат да проучат възможността за размяна на играчи.

Според информациите от Торино са готови да се разделят със Сандро, който в последните години бе свързан с трансфер в Манчестър Юнайтед и Челси.

Пречка може да се окаже обаче фактът, че Ювентус оценява Сандро на 40 милиона евро, което е почти двойно повече от цената на Емерсон и в този случай трудно ще става дума за бартерна сделка.

Докато спекулациите за трансфер продължават да се въртят около Емерсън, защитникът категорично отрече, че иска да напусне Челси заради отношенията си с мениджъра Франк Лампард.