Италианският шампион Ювентус е започнал разговори с представителите на нападателя на Арснал Александър Лаказет от Арсенал. Френският национал се присъедини към "артилеристите" от Лион преди три години за рекордната тогава за клуба сума от 52 милиона паунда. 

Пиер-Емерик Обамеянг пристигна шест месеца по-късно и, въпреки че двамата направиха силно партньорство, както на терена, така и извън него, Лаказет до голяма степен е втора цигулка за сметка на габонския национал. 

Формата на 29-годишния нападател значително спадна през този сезон и измина над година, без да вкара гол във Висшата лига далеч от дома, преди да сложи край на тази суша при неотдавнашната победа над Уувърхемптън с 2:0.

Преди сезонът да бъде спрян поради пандемията от коронавируса, той загуби мястото си на новобранеца Еди Нкетия. Лаказет има само още две години от договора си, и "Le 10 Sport" твърди, че е привлечен от идеята за ново предизвикателство. 
Смята се, че Ювентус е готов да вземе нападателя, след като застаряващата атака на тима, включваща Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин, ще се нуждае от подмладяване. 

Лаказет отбеляза три гола в последните си четири участия, като мениджърът Микел Артета го обсипа с похвали. Арсенал трудно ще иска да се раздели с една от звездите си, като според Transfermarkt.com цената му е 48 милиона евро.