Голямата звезда на Фиорентина Душан Влахович няма да продължи договора си с клуба и спекулациите за неговото бъдеще продължават да се засилват. Както е известно, настоящият контракт на нападателя е до лятото на 2023-а година, а той отхвърли оферта за 4 милиона евро на сезона, което най-вероятно ще принуди „виолетовите“ да се разделят с него.

Сега „Calciomercato“ твърди, че Ювентус вече обмисля да отправи оферта за Влахович на стойност около 60 милиона евро, която най-вероятно би била достатъчна, за осъществяване на сделка.

Интересното е, че „биаконерите“ вероятно ще се опитат да продаде Деян Кулушевски в опит да събере повече пари за евентуален трансфер на нападателя на „виола“. Кулушевски премина в Торино през януари 2020-а година от Аталанта за 35 милиона евро, но така и не успя да се наложи в тима. Именно поради тези причини от Юве са готови да се разделят с него, за да възстановят поне част от сумата, която бе платена за него.

Интерес към Влахович обаче има и от страна на Интер, Тотнъм, Манчестър Сити, Арсенал и Атлетико Мадрид.

В същото време, на „Артемио Франки“ вече търсят подходящ заместник на Влахович. Смята се, че в клуба са насочили поглед към звездата на Торино Андреа Белоти. Договорът на италианския национал изтича през следващото лято, така че Фиорентина може да го вземе без трансферна сума.

Ако не успеят да се разберат с Белоти, „виолетовите“ имат и други набелязани футболисти, сред които са Лоренцо Лука от Пиза, Джакомо Распадори, Доменико Берарди и Джанлука Скамака от Сасуоло, както и Борха Майорал от Рома и Кейта Балде от Каляри.