Ръководството на Ювентус е на път да шокира всички в Италия, като поднови интереса си към нападателя на Сампдория Патрик Шик. Таранът по-рано миналия месец бе на крачка от трансфер при „старата госпожа”, който пропадна заради провал на медицинските прегледи.

Шокираща развръзка: Юве върна договорен нападател

Чешкият национал вече бе спазарен за 30 милиона евро, когато лекарите откриха сърдечен проблем, а впоследствие Юве отмени сделката. 21-годишният Шик получи още един месец допълнителна почивка, за да се възстанови докрай, а неговият агент контрира подозренията за нещо сериозно с твърденията, че клиентът му е бил преуморен.

Шик се върна вчера в Сампдория и започна подготовка за новия сезон, като на този етап продължава да следва строго специфична индивидуална програма. На фона на всичко това „Тутоспорт” гръмна с новината, че в понеделник Юве ще привика нападателя на  нови медицински тестове в Рим.

Отхвърленият от Юве Патрик Шик ще почва тренировки

Вестникът твърди, че въпреки засечката, интересът на Ювентус към Патрик Шик изобщо не е намалял. Шампионът на Италия е готов да отправи оферта за договор под наем с опция за откупуване, за да оцени състоянието на футболиста в хода на кампанията. Предполага се, че въпросната опция ще стане задължителна за изпълнение, ако Шик постигне определени резултати.

Предвид развоя на събитията е важно каква позиция ще заеме Сампдория и може би сега нещата не изглеждат толкова обещаващо за Юве. Клубът от Генуа е готов да предложи нов контракт на талантливия играч, за да му покаже, че остава плътно зад него.