Ръководството на Ювентус очевидно проявява интерес към защитника на Борусия Мьонхенгладбах Матиас Гинтер. Италианските медии доложиха, че шампионът на страната е изпратил скаути, натоварени със задачата да изготвят подробен доклад за 24-годишния играч.

„Бианконерите” вече разполагат с един куп централни бранители – Джорджо Киелини, Мехди Бенатиа, Даниеле Ругани, Андреа Бардзали и привлечения под наем от Шалке 04 Бенедикт Хьоведес. След края на сезона в отбора ще пристигне и Матия Калдара.

Юве връзва легендарно защитно дуо

При Хьоведес Юве разполага с опция за откупуването му, но явно шефовете са взели под внимание факта, че откакто е пристигнал, 30-годишният германец е почти постоянно контузен. Дотук той е взел участие във всичко на всичко 1 мач.

Затова изглежда  малко вероятно „старата госпожа” да закупи ветерана. „Кориере дело спорт” твърди, че като следствие спортният директор Фабио Паратичи и генералният мениджър Джузепе Марота са вперили поглед в Гинтер. Ако докладът на изпратените скаути е позитивен, клубът ще се опита да сключи сделка максимално бързо, за да избегне намесата на други потенциални купувачи.

Гинтер е юноша на Фрайбург, където започна професионалния му път като футболист. След четири сезона в родния си тим, той привлече вниманието на Борусия Дортмунд, който го привлече с 5-годишен контракт. Бранителят обаче не го изпълни докрай, защото през миналото лято Гладбах го закупи срещу 17 милиона евро. По контракта му с „жребчетата” остават още 3 години.