Ювентус остава непреклонен в намерението да се разделя с нападателя Гонсало Игуаин въпреки силното му представяне във вчерашния приятелски мач срещу Тотнъм.

31-годишният аржентинец се появи като смяна на почивката и носи капитанската лента, като отбеляза един от головете при загубата 2:3, която стана факт след изумителен гол от центъра на Хари Кейн в добавеното време на мача. Въпреки всичко Ел Пипита определено се понрави с изявите си за „бианконерите”.

Според „Гадзета дело спорт” нападателят може и да е искал да докаже нещо пред шефовете, които платиха 90 милиона евро за услугите му през 2016-а, но усилията му – при това в контролен мач – реално са останали без резултат. Таранът все така си остава извън плановете на Ювентус.

Вестникът обяснява, че и спортният директор Фабио Паритичи, и вицепрезидентът Павел Недвед не смятат да оставят Игуаин в Торино. На този етап най-сериозни апетити към играча показва Рома, който обаче първо трябва да финализира продажбата на Един Джеко в Интер. Босненецът най-вероятно ще облече екипа на „нерадзурите”, а римляните ще получат за това 15 милиона евро плюс бонуси.