Ръководството на Ювентус не е никак далеч от това да сключи споразумение с Байерн Мюнхен за трансфера на Дъглас Коста. Торинци настояват да изплатят предложените 40 милиона евро плюс бонуси на вноски през следващите 2 години.

Още снощи част от италианските издания информираха за солиден прогрес в преговорите на клубно ниво. Изглежда все по-вероятно бразилецът действително да облече екипа на „старата госпожа” от новия сезон.

Байерн закова солена цена на Дъглас Коста

Реално сделката ще започне с преотстъпване на 26-годишния Коста за срок от 2 години. То ще струва 10 милиона евро, а през 2019 година Юве ще има задължителна за изпълнение откупна клауза на стойност 30 милиона.

В споразумението ще бъдат включени и бонуси в зависимост от представянето на Коста, които ще касаят брой мачове, голове, асистенции и генерални резултати на отбора.

Байерн иска 30 милиона за португалски национал

Не за първи път Юве и Байерн вършат успешен бизнес помежду си в последно време. Кингсли Коман и Мехди Бенатиа извървяха пътя между „Ювентус Стеидиъм” и „Алианц Арена”, като първият вече е играч на баварците, а вторият – на торинци.