Ръководството на Ювентус е готово да жертва нападателя на тима Гонсало Игуаин, за да отмъкне голямата звезда на Интер Мауро Икарди. Вестник „Кориере дела сера” твърди, че шампионът на Италия е склонен да предложи Ел Пипита плюс 50 милиона евро за капитана на „нерадзурите”.

Въпреки че Интер прекъсна 6-годишната пауза и се класира за Шампионската лига, бъдещето на основния му реализатор Икарди продължава да бъде неясно. В договора на 25-годишният аржентинец има освобождаваща клауза на стойност 110 милиона евро, която обаче е валидна само в срока 1-20 юли и важи за клубове от чужбина.

„Кориере дела сера” твърди, че в момента правният тим на Ювентус търси варианти, които биха му позволили да активира въпросната клауза. Ако тези опити не се увенчаят с успех, иде ред на предложението от 50 милиона евро в пакет с Гонсало Игуаин. В Торино считат, че по този начин сделката се доближава като стойност до споменатите вече 110 милиона евро.

Най-изненадващото в цялата история според италианската медия е, че самият Икарди е готов да изслуша предложението на „старата госпожа”. През миналата седмица съпругата и агент на нападателя Уанда Нара призна, че през лятото или ще се стигне до нов договор с Интер, или те ще направят следващата крачка.

Икарди завърши сезон 2017/2018 като голмайстор на Серия А, отбелязвайки 29 гола в 34 мача. Това прави сезонът му по-добър като индивидуално представяне в сравнение с 5 години по-възрастния Игуаин, който наниза 23 гола в 50 официални мача на всички фронтове.

Лучано Спалети: Не мога да кажа дали Икарди остава

Три гранда готови да платят откупната клауза на Икарди

Икарди с ултиматум към Интер