Отборът на Ливърпул има желание да подсили атакуващите си възможности през януари, след като проявява интерес към звездата на Спортинг Лисабон Педро Гонсалвеш. Причината за това ще бъде отсъствието на Мохамед Салах и Садио Мане, които ще участват на Купата на африканските нации с националните отбори на Египет и Сенегал в началото на следващата година.

Роберто Фирмино, Диого Жота, Дивок Ориги и Такуми Минамино ще бъдат останалите опции пред мениджъра Юрген Клоп и според португалското издание „Record“, бившият наставник на Борусия Дортмунд иска да вземе Гонкалвеш към тази група от играчи през януари.

Въпреки това, 23-годишният футболист наскоро подписа нов договор с шампионите на Португалия, в който има записана клауза за откупуване на стойност от 67,5 милиона паунда, а от Спортинг не желаят да пуснат своя играч за по-малка сума.

Бившият футболист на Уулвърхемптън отбеляза 23 гола в 32 мача през миналия сезон и продължи добрата си форма с три попадения в шест мача досега през тази кампания.

Гонсалвеш обикновено е използван като крило, но може да оперира и като атакуващ полузащитник. Идеята на Клоп е той да бъде използван като номер 10 в неговата изпитана система 4-2-3-1.