Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че Джуд Белингам скоро ще се превърне в най-добрият полузащитник в света. В лични разговори с приятели хора във футболните среди, германският специалист не се съмнява, че юношата на Борусия Дортмунд ще достигне върха след няколко сезона и би искал да го привлече на „Анфийлд“, твърди „Sun“.

Големият проблем обаче е, че английският полузащитник може да струва дори повече от 100 милиона паунда, на които е оценяван в момента. Пристигайки от Бирмингам за 30 милиона паунда през 2020 година, талантът със сигурност ще остане в Германия и след идното лято.

Белингам бързо се превърна в ключов играч за Дортмунд и се предполага, че може да струва около 150 милиона паунда, когато ще бъде готов да напусне през лятото на 2023 година.

В същото време нападателят Ерлинг Халанд даде да се разбере, че почти сигурно ще напусне Борусия това лято, като фаворитът за подписа му е английският шампион Манчестър Сити. Смята се, че „гражданите“ са готови да платят клаузата му за откупуване на стойност от около 64 милиона паунда.

Реал Мадрид също остава в битката за норвежеца, но „Лос Бланкос“ са обявили пред шефовете на Дортмунд, че е малко вероятно да бъде в състояние да подпишат с нападателя през идното лято, като предпочитат да изчакат до края на сезон 2022/2023 поради очакваното идване на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен след края на настоящата кампания.