Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че клубът разполага с опция да откупи обратно Мемфис Депай от Олимпик Лион.

Трансферът на холандския национал стана факт вчера, като 22-годишният играч беше представен от шефовете на новия си тим. Това сложи край на седмици спекулации по негов адрес.

Депай така и не успя да се наложи при „червените дяволи“, които броиха 25 милиона паунда на ПСВ Айндховен за него през лятото на 2015 година. Така само година и половина по-късно техничарят се видя принуден да напусне, за да възроди кариерата си и за да запази мястото си в холандския национален тим.

„Разбира се, че разполагаме с опция за откупуване, той е много добър играч“, коментира Моуриньо пред сайта на Юнайтед. „Мисля, че когато г-н Ван Гаал реши да го купи, това бе верен ход. Той го познаваше много добре от националния отбор на Холандия, по време на Мондиал 2014 Мемфис беше все още много млад, а вече показваше мигове на брилянтност.“

„В Ередивизи той също играеше добре. Знаем, че холандското първенство не е като висшата лига, но той показваше много добри неща. Според мен г-н Ван Гаал и Юнайтед не сбъркаха, като го купиха. Депай не успя в тези 18 месеца, по мое мнение, но все още е много млад.“

„Важно е за клуба да запази контрола върху неговия талант. Пожелаваме му да играе добре в Олимпик Лион. Защо пък да не се завърне отново тук, всички го харесваме“, завърши Моуриньо.