Отборите на Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд продължават да водят преговори за трансфера на Джейдън Санчо, като дискусиите са относно сумата, която трябва да бъде платена. От Дортмунд не мислят да отстъпват от поставените 120 милиона евро (107,9 милиона паунда), но изглежда са отворени за приемане на сумата на няколко транша.

В най-лошия случай за "червените дяволи" "жълто-черните" ще искат 100 милиона евро като авансово плащане за финансирането на заместник на Санчо, макар че е малко вероятно те да изразходват цялата тази сума за нов футболист.

Дортмунд използва подобна тактика на договаряне, когато продаде Усман Дембеле на Барселона през август 2017 година. Те искаха 140 милиона евро (125,9 милиона британски лири), но вместо това се съгласиха на 105 милиона евро (94,4 милиона британски лири) плюс добавки.

Според "Bild" пък от Дортмунд може да са съгласни и на още по-големи отстъпки, като първоначална такса. Смята се, че Манчестър Юнайтед не са готови да дадат повече от 70 милиона евро (63 милиона британски лири) и затова ще предложат на германския тим нови два транша за следващите две години от по 30 милиона (27 милиона лири) през 2021 и 20 милиона евро (18 милиона британски лири) през 2022 година. В Дортмунд били готови да приемат плана, тъй като това би означавало, че ще получат исканата цена за крилото.

Оле Гунар Солскяер има желание Санчо да бъде привлечен поне три седмици преди Юнайтед да стартира кампанията си във Висшата лига в средата на септември.

Санчо реализира 17 гола и напарви 17 асистенции в 32 мача от Бундеслигата миналия сезон.