Отборът на Борусия Дортмунд е заявил на Манчестър Юнайтед, че са подходили неправилно в преследването си на Джейдън Санчо това лято. Смята се, че реално е имало възможност подобна сделка да се осъществи, но подходът на „червените дяволи“ е провалил цялата операция.

Юнайтед беше силно свързан с трансфера на английската звезда, въпреки че пропусна крайният срок, поставен от  Дортмунд, като същевременно не искаше да плати сумата от 108 милиона британски лири, която германците искаха за своя футболист.

Според информациите, „червените дяволи“ ще опитат да вземат Санчо или през януари, или през следващото лято.

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обаче посъветва Юнайтед да бъде по-разумен по отношение на подхода си след трудния трансферен прозорец, но намекна, че все пак може да се сключи сделка за Санчо. Без да споменава Юнайтед по име, той каза:

„[Те] погрешно прецениха ситуацията. Имахме ясна идея как да действаме и ще продължим да го правим през следващото лято. В този бранш никога не може да се каже, че даден играч е напълно непродаваем. Чух и четох навсякъде през пролетта, че Санчо няма го има при нас. Но той е тук и имахме споразумение с него”, заяви Вацке.