Отборът на Манчестър Юнайтед е отправил запитване за евентуален трансфер на Федерико Бернардески от Ювентус, ако клубът не успее да привлече Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, пише "Tuttosport".

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер търси варианти да подсили състава си с флангови играч, като англичанинът е основна трансферна цел и едеален относно идеологията на клуба за привличането на млади футболисти. "Жълто-черните" обаче искат доста висока цена, за да се разделят със звездата си. 

Според италианския "Tuttosport" от Юнайтед са се обърнали като алтернатива към Италия, като са направили първата крачка за трансфер на Бернардески, след като са се свързали с Юве.

Твърди се, че 26-годишният национал на Италия, който може да играе както на крилото, така и зад нападателя, обмисля бъдещето си, тъй като имал “тактически неразбирателства” и “хладни отношения” със старши треньора на отбора Маурицио Сари.

Добавя се още, че "биаконерите" не са отговорили на запитването от Манчестър.

Бернардески кара своя трети и не толкова добър сезон при “бианконерите”. През тази кампания той има само 9 мача и 1 гол в Серия А. Ювентус разполага с множество опции в средата на терена, като Сари често предпочита схема без крила, което на практика оставя италианеца неизползваем.

За трите си сезона в отбора футболистът има 94 мача с екипа на Юве, като е спечелил 4 трофея.