Манчестър Юнайтед може да плати около 10 милиона паунда на Хари Магуайър през това лято, за да улесни напускането му, съобщава пресата на Острова. Двете страни ще седнат на масата за преговори, за да изяснят ситуацията и да намерят решение на ситуацията след финала за Купата на Англия.

30-годишният бранител премина на “Олд Трафорд” през 2019-а срещу 80 милиона паунда, но в момента е оценяван само на около 30 поради високата си заплата от 190 хиляди на седмица. Централният защитник има още две години от своя договор и вероятно ще спечели само около половината от тази сума, ако премине в друг тим.

Именно поради тази причина шефовете на “червените дяволи” ще трябва да компенсират разликата в евентуалните заплати за този срок, за да успеят да се разделят с играча.

Самият Магуайър също по-скоро желае да напусне и да отиде в отбор, където ще играе редовно и ще може да намери отново най-добрата си форма, за да запази мястото си и в националния отбор на Англия. Той загуби титулярното си място след идването на Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед и през тази година е започнал от първата минута само 16 от 61 мача на “червените дяволи” във всички турнири.