Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля да привлече полузащитникът Урош Рачич от Валенсия, твърди „Sun“. Сръбският халф има записана освобождаваща клауза от 92 милиона паунда договора си.

Тъй като обаче Валенсия се бори с финансовата криза, причинена от коронавируса, оферта от около 28 милиона британски лири може да се окаже достатъчна, за да продадат Рачич.

Той е известен със своята скорост и умения в защита, но също така има добра работа с крака и може да стреля с двата крака. Рачич е на 22 години, но не успя да се установи във Валенсия, след като се присъедини към отбора от Цървена звезда. Той има едва два мача с екипа на „прилепите“.

Миналия сезон той беше пращан под наем във Фамиликао в Португалия и испанския втородивизионен Тенерифе. Юнайтед следи Рачич, чийто идол е суперзвездата на „червените дяволи“ Пол Погба.

Тъй като все още остават съмнения относно бъдещето на французина на „Олд Трафорд“, Рачич може да се окаже дългосрочен заместник, който да пристигне за доста разумна сума, ако френския национал напусне.

Ако пристигне в Юнайтед, той ще осигури допълнителна конкуренция за сънародника си Неманя Матич в препълнената полузащита на Оле Гунар Солскяер.