Манчестър Юнайтед постави цена от 100 милиона паунда на своя френски ас Антони Марсиал, който изрази желание да напусне „Олд Трафорд”.

През последните няколко дни взаимоотношенията между двете страни охладняха до точката, в която агентът на 22-годишния футболист Филип Ламболей публично обяви  желанието на клиента си. „След като разсъди върху всички фактори и възможности, Антони пожела да си тръгне от Юнайтед. Има много причини зад това решение, сега е твърде рано да ги обсъждаме”, обясни Ламболей пред френското издание RMC Sport.

С това бе сложена точка на преговорите между Юнайтед и Марсиал за нов договор. „Червените дяволи” опитаха да задържат Марсиал с 5-годишен контракт, макар от месеци беше ясно, че футболистът не е щастлив със статута си на резерва.

Сега един куп клубове ще тръгнат по петите на таланта, като интересът не се ограничава само до Висшата лига на Англия. Говори се за Тотнъм, Челси, Ювентус и Байерн Мюнхен. Това кара шефовете на „червените дяволи” да мислят, че могат да получат без проблем 100 милиона паунда за играча, който преди 3 години пристигна в сделка, чийто размер може да нарасне до 60 милиона паунда, ако се активират всички бонуси.

Още по темата:

Дортмунд също с аспирации към Антони Марсиал

Тотнъм предложи 60 милиона за Марсиал

Марсиал публично пожела раздяла с Юнайтед